צרו קשר לייעוץ חינם

    סיום יחסי עובד מעביד זה משהו מאוד טבעי בשוק העבודה. כך גם מתן פיצויים או כספי פיצויים. מאז ומעולם עובדים פוטרו או התפטרו. אבל בעשרים שנה האחרונות ניתן לראות מגמה של שינויים הרבה יותר תכופים בשוק העבודה. כלומר, כל אדם, בממוצע, עוזב יותר מקומות עבודה (ללא קשר להסבה מקצועית שמתרחשת או לא מתרחשת). על פניו, כספי פיצויים זה לא משהו שיכול ללכת לאיבוד. נסביר כעת איך בכל זאת קורים מקרים (ואפילו לא מעט) שבהם פיצויים הולכים לאיבוד. ולא, אנו לא מדברים על מעילה. אלא על אובדן פשוט שניתן לפתור. 

    דברים שחשוב מאוד לדעת על כספי פיצויים

    מעסיק יכול לשלם לעובד שמפוטר את כספי הפיצויים במזומן (או בשיק או בהעברה בנקאית). אגב, פיצויי פיטורין לפעמים אפשר לקבל גם כאשר העובד מתפטר, למשל בשל הרעת תנאים או שינוי מקום מגורים או מעבר מקום העבודה לאזור מרוחק. יש מקומות עבודה שבהם קיים נוהג אחר. נוהג שבו מפקידים עבור העובד את כספי הפיצויים בסוג של קופת גמל או מעין קרן פנסיה לטובת פיצויים. זה דבר חשוב, שכן כך העובד יקבל את הפיצויים ביחד עם כספי הפנסיה, לאחר פרישה מעבודה (או ימשוך מוקדם יותר, אם יזדקק לכסף). 

    כך מאבדים כספי פיצויים (וגם איך מוצאים)

    זוהי עובדה: לא כל העובדים למעשה מושכים את כספי הפיצויים מיד לאחר שהם מקבלים הודעה על סיום יחסי עובד מעביד. ישנם מעסיקים אשר מפקידים לאורך השנים את כספי הפיצויים בקופת פיצויים. מדובר על לא מעט כסף, עד כדי 8 אחוזים מהשכר. ומה שחשוב שתדעו – זה קורה לא מעט, שעובדים למעשה שוכחים שמגיעים להם פיצויים, הסגורים בחיסכון לשעת הצורך. זה מאוד פשוט להסביר: כשעוברים מקום עבודה, די מהר נשאבים לשגרה. המעסיק החדש אולי גם מפקיד קופת פיצויים. ויש גם קופות גמל, חיסכון לפנסיה, ביטוחי מנהלים שאנשים צוברים לאורך חיי העבודה. 

    אז יותר חשוב לדעת כעת זה מה עושים? איך מאתרים את כספי הפיצויים? אופקים – החברה שתעזור לכם להחזיר את הכסף שמגיע לכם. מומחים באיתור כספים, פנסיה, גמל, פיצויים, חשבונות רדומים.

    צרו קשר לייעוץ חינם

      כתיבת תגובה