צרו קשר לייעוץ חינם
בשנים האחרונות ניתוחי מפרקים הפכו לנפוצים מאוד. הגיל עושה את שלו והזמן גם הוא לא עומד מלכת, ויש זיהומים ושינויים ניווניים שונים שקורים אחרי מחלות מפרקים ראומטיות, שברים וגורמים אחרים והמפרקים לאט לאט נשחקים. החדשות הטובות הן שאת המפרקים הללו אפשר להחליף והניתוחים הרלוונטיים לא מורכבים מידי, והיום יש יותר מ-6000 ניתוחי החלפת מפרק ירך או ברך בשנה בישראל.
לאחר ניתוח כזה יש תקופת החלמה קצרה אך מי שעבר ניתוח כזה צריך לשמור על עצמו יותר. הוא אומנם יוכל ברוב המקרים לחזור לתפקוד מלא ועוד יותר מזה אבל הוא יצטרך להיזהר.
צרו קשר לייעוץ חינם
חנייה עם תו נכה
מי שעובר ניתוח מפרקים צריך אם כן להיזהר ולהיזהר זה אומר בין השאר לא ללכת יותר מידי אם לא חייבים. התניידות עם רכב דורשת לא פעם חנייה רחוקה יחסית ולאחר מכן הליכה ארוכה, ותו נכה יכול להפחית משמעותית את הסיכוי לכך.
למה? כי הוא מאפשר לחנות במקומות חנייה שמסומנים לנכים. אף אחד אחר לא אמור לחנות שם ולכן סיכוי סביר שתמצאו חנייה כזו קרובה ליעד שלכם. בנוסף, אפשר לחנות בחניון קרוב ליעד ולקבל הנחה משמעותית, ואפשר לחנות בכחול לבן במקומות בהם הרשות המקומית הסדירה את העניין. אין ספק שעם תו נכה החיים פשוטים יותר וקלים יותר. כדאי ללכת ולהוציא תו כזה כמה שיותר מוקדם לאחר הניתוח.
איך מוציאים?
בשביל להוציא תו נכה (או בשמו השני: תג נכה) צריך לפנות למשרד התחבורה וספציפית למשרד הרישוי הקרוב, או למלא את הטפסים באינטרנט. יש טופס מילוי פרטים ויש טפסים רפואיים שצריך להציג שמבהירים את המצב הרפואי, יש את רישיון הרכב שצריך להציג ובאתר של משרד התחבורה מוצגים גם הקריטריונים לקבלת תו נכה.
בדרך כלל בתוך זמן קצר מקבלים אתך התו הזה. אין סיבה שתחכו יותר מידי כי ככל שתחכו עם המוגבלות שלכם ההתניידות תהיה עבורכם מורכבת יותר. מגיע לכם חיים קלים יותר וקבלת נכות גם אם היא זמנית, כדי שיהיה לכם קל יותר להתנייד עם הרכב שלכם.