צרו קשר לייעוץ חינם
הזכויות המוקנות לבעלי תו הנכה מתוקף חוק חניה נכים משאירות מקום לפרשנות במקרים רבים, בייחוד בכל הקשור להיתר החניה במקום שאינו מסומן. אם ברשותכם תו נכה או שאתם מתכננים להגיש בקשה לאחד, כשאי לכם לקרוא את המאמר הבא!
מהן הזכויות הבסיסיות שמקנה תו הנכה?
באופן כללי, תו הנכה מאפשר לבעליו להחנות את הרכב במקומות המיועדים והמסומנים כמקומות חניה לנכים ובנוסף, להחנות את הרכב במקומות שאינם מותרים לחניה על פי תנאים מסוימים:
- החניה איננה מסכנת או מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לאנשים עם כסאות גלגלים, לעגלות תינוקות וכד'.
- החניה איננה גורמת להפרעה בתנועה על הכביש.
- לא נמצא מקום חניה אחר המותר לחניית נכים או מקום חניה מסודר לנכים בסמוך למקום, או שמקום חניית הנכים הסמוך לא היה פנוי.
כמו כן, חוק חניה לנכים מפרט גם את איסורי החניה לבעלי תו נכה, כגון:
- אסור לחנות על מעבר חציה או בתחום של 12 מ' לפניו.
- אסור לחנות בתוך צומת ובתחום של 12 מטר ממנו, אלא אם כן קיים סימון מתאים המתיר את החניה.
- אסור לחנות בצדו של רכב עומד או חונה לצד הדרך.
- אסור לחנות במקום הכניסה לחניון.
- אזור להחנות בנתיב המיועד לתחבורה ציבורית.
(קיימים איסורים נוספים המפורטים בחוק)
אי בהירות בלשון החוק
לכאורה, נדמה כי פירוט מקום החניה המותר לבעלי תו נכה ופירוט אזורי איסור החניה פותר את הבעייתיות המתקיימת בנושא ומורה לבעלי תו הנכה בדיוק היכן מותר להם לחנות. אולם, קריאה מדוקדקת יותר של החוק מראה כי הוא עדיין איננו ברור מספיק באשר למקומות החניה המותרים (שאינם מסומנים כמותרים) ולכן, קיימים בעלי תו חניה רבים שמוצאים עצמם מקבלים דוחות חניה, על אף שלטענתם, הם חנו כחוק.
כך למשל, על בעל תו הנכה להוכיח לא פעם כי בזמן שחנה במקום האסור לחניה (אך המותר לו על פי חוק), חניית הנכים הסמוכה הייתה תפוסה. כמו כן, העובדה כי החניה אינה גורמת להפרעה על הכביש לכאורה גם היא לעיתים תלויה בפרשנות הן של בעל תו הנכה והן של הפקחים העירוניים שהיו באזור.
הדרך הבטוחה לקבלת מלוא הזכויות המגיעות לכם בתחום תו החניה לנכה היא בעזרת פנייה לחברת מימוש זכויות מקצועית ומנוסה! צרו קשר ונשמח לסייע לכם לקבל את מלא זכויותיכם על פי חוק!