מחלות לב מעמידות בפני המתמודדים איתן לא מעט אתגרים, בין אם בשל הפגיעה בהתנהלות היום יומית, ובין אם בשל הצורך למצוא את הטיפול המתאים. מחלות אלו, המוכרות כמחלות קשות על ידי המוסד לביטוח לאומי, יכולות להשפיע באופן משמעותי על הסובלים מהן, ולרוב מחייבות טיפולים רפואיים אינטנסיביים והליכים מצילי חיים. מבעיות הקשורות לסיבוכי אבי העורקים, אי ספיקת לב ועד הפרעות קצב, אנשים המתמודדים עם אתגרים בריאותיים אלה נתקלים ברשימה ארוכה לרוב של מורכבויות רפואיות. המוסד לביטוח לאומי, בהיותו מכיר בחומרת המחלות האלו, מעניק זכויות שונות לנפגעים על בסיס חומרת ודרגת מצבם, כפי שנקבע על ידי וועדה רפואית. בין זכויות אלו, קצבת הסיעוד משמשת כמנגנון תמיכה חשוב, שמטרתו להקל על העומס הנלווה בעת ההתמודדות עם המחלה ועל כל ההשלכות שלה.
צרו קשר לייעוץ חינם
מחלות לב – המאפיינים והאתגרים השונים
מחלות לב כוללות מספר רב של מצבים, שכל אחד מהם בעל מאפיינים ואתגרים ייחודיים המשפיעים באופן משמעותי על החולים, הסובלים מהן. החל מסיבוכים במעקפי לב, בעיות באבי העורקים, אי ספיקת לב וכלה בהפרעות קצב שונות, מגוון ההפרעות הקשורות ללב דורש טיפול והתערבויות רפואיות מותאמות. בהתחשב בהשפעה המשמעותית של המחלות הללו על התפקוד היומיומי והמקצועי, חולים המתמודדים עם מחלות לב נדרשים לעבור לעיתים קרובות טיפולים רפואיים אינטנסיביים, כולל ניתוחים מצילי חיים כמו ניתוחי לב פתוח, הליכי מעקפים והשתלת קוצבי לב. מתוך הכרה במורכבותן של מחלות אלו, מעניק המוסד לביטוח לאומי עזרה מיוחדת בדמות קצבת סיעוד. תמיכה זו מכירה בצרכים הרבים והמגוונים של חולי לב, במטרה לספק סיוע פיננסי ושירותי טיפול המקלים על התמודדותם עם האתגרים שמציבים מצבים רפואיים מורכבים אלה, הן להם והן לקרובים להם.
צרו קשר לייעוץ חינם
כיצד מקבלים תשלום קצבת סיעוד לב
כדי להיות זכאים לקצבת סיעוד לב, יש להוכיח צורך בסיוע בפעילויות היומיומיות בבית, כגון התלבשות, רחצה ואכילה. בדיקה תפקודית שעורכת אחות מטעם המוסד לביטוח לאומי מעריכה את רמת התמיכה הנדרשת ובהתאם נקבע גובה הקצבה. הזכאות מגיעה למי שמתגורר בביתו או בדיור מוגן, כאשר מאושפזים עשויים לקבל את ההטבה עבור 30 הימים הראשונים לאשפוז בבית חולים. חשוב לציין, לא ניתן לקבל גמלת סיעוד מכמה מקורות ממשלתיים שונים בו זמנית ויש לבחור בין קצבאות כדי למנוע חפיפה.