צרו קשר לייעוץ חינם
כשאומרים "מחלת ריאות" לא מתכוונים כמובן לדלקת ריאות. הכוונה היא למחלה כרונית, מחלה שברוב המקרים רק תלך ותחמיר. מחלה כזו יכולה להיות לדוגמא אי ספיקת לב שזו למעשה מחלה קרדיאלית אך היא משפיעה על הנשימה, סרטן ריאות, COPD שזו מחלה ריאתית חסימתית כרונית, אסטמה שמוכרת יותר ומחלות אחרות שהתוצאה שלהן היא קושי הנשימה וקושי גדול יותר במאמץ.
ברור שאנשים כאלו יכולים ללכת כמה שפחות אם בכלל, והם צריכים להגיע כמה שיותר קרוב ליעד שלהם עם רכב. בשביל שזה יקרה הם יצטרכו תו נכה (או תג נכה) תו שיאפשר להם לחנות במקומות שונים שאנשים ללא תו נכה לא יכולים לחנות בו.
צרו קשר לייעוץ חינם
תו נכה וליקויים נשימתיים
בשביל לקבל תו נכה צריך לפנות למשרד התחבורה וצריך למלא את הטפסים ולהוכיח באמצעות טפסים רפואיים שישנה בעיה רפואית נשימתית שמגבילה את הסובל ממנה. ליקויים נשימתיים על פי ההגדרה אלו מחלות ריאה שונות שגורמות לירידה תפקודית שגורמת למאמץ מוגבר בזמן הליכה. יש מחלת ריאות רסרקטיבית ומחלת ריאות אינטרסציאלית וכפי שציינו מחלת ריאות חסימתית. החלה צריכה להיות במצב כזה שהיא מגבילה ותו נכה יאפשר לסובל ממנה לחיות בקלות רבה יותר, ללכת כמה שפחות ולהתנייד בנוחות. אך איפה אפשר לעשות שימוש בתו? באילו מקומות אפשר לנצל אותו? הנה כמה דברים שכדאי לדעת
תו נכה – ההטבות
מי שיש לו מחלת ריאות וקיבל תו נכה ממשרד הבריאות יכול קודם כל לחנות במקומות בהם ישנו סימון של חניית נכים. בנוסף, הוא יכול לחנות בכחול לבן במקומות בהם הרשות המקומית הסדירה את זה (וחשוב מאוד לוודא את זה!) ויכול לחנות גם במקומות ציבוריים בהם הוקצו חניות לנכים כדי שתהיה להם גישה לשירותים שונים.
תו נכה גם מאפשר לחנות בחניונים שונים עם הנחה משמעותית ומאפשר לקבל הנחה ברישיון השנתי. כדאי מאוד לבדוק את האופציה של תו נכה ואת ההטבות שהוא נותן כי גם ככה חייו של החולה הכרוני קשים בטח אם זו מחלת ריאות, ואם אפשר להקל עליו ולו במעט, חבל לא לעשות את זה.